Perched on Toowoomba’s escarpment edge, this stately contemporary home in Prince Henry Drive boasts the ultimate address circle location and incredible sweeping mountain views to the east.

A flawlessly manicured garden of topiary and lush lawn hugs the impressive horseshoe driveway, providing a grand entrance for this stately residence in East Toowoomba. On this secluded escarpment edge, neighbouring homes can only be seen in glimpses through the thicket, the mountains providing an unparalleled sense of openness. The fresh white exterior and cleans lines provide a striking aesthetic against the surrounding evergreens. Contrasting charcoal accents adorn the home’s facade. An arched entrance follows the soft curve of the home, with its Art Deco accents; a tasteful union of gentle crescents and crisp lines, resembling the elegant yet enduring Australian bush in which it is enveloped.

Inside, great glass windows reach towering heights in a gentle curved formation, lining the walls from floor to ceilings that soar almost seven metres high. Natural light streams in through an abundance of windows, illuminating the conservatory inspired home. The spectacular vistas from this home are endless, with panoramic views sweeping eastwood to the mountainscape and beyond towards the coast. The stunning parquetry floors are like pools of honey under the dazzling downlights.

A wash of cream paint coats the walls of this home, the subtle shade making the space feel warm and inviting within. Stark black frames the picture windows of this abode, providing a contrast to the warm paint and rich timber floors. Glossy hardwood lines the grand winding staircase that leads the way upstairs. Six bedrooms are located on the upper level, including the sumptuous master suite. Positioned at the front of the home, the master suite and accompanying ensuite make the most of the sweeping views toward the glorious mountain ranges and the tangle of scrublands below.

In the heart of the home, keen chefs would do well to avoid the distractions of the sweeping views enjoyed from the modern kitchen. Clean lines and a neutral palette of grey and brushed chrome give flair in this space, while the stone island bench glistens under the brilliant pendant lights. The open plan living space flows seamlessly from the kitchen to the outdoor entertaining area. A covered patio beckons guests for long lunches overlooking the expansive pool, where they will be lulled by the tranquil sounds of waterfall features that lie just beyond. High on the mountain top, there is absolute calm and serenity.

Resembling a Grecian bathhouse, the pool house beckons residents to enjoy lazy summer afternoons spent lounging poolside, or to keep warm on cooler nights in the solar powered spa. Steep pitched gables protect the sumptuous pool house from summer sun, while natural light floods the space. Soft curves are repeated in the decorative arches and rounded steps are juxtaposed by the linear features and sharp angles of the lofty ceiling, mirroring the home’s facade. A sea of solar panels covers the pool house roof offering a sustainable energy source for occupants.

Readers also enjoyed our story on Accomplished Leaders